Roy Van Cleef

Roy van Cleef Caraad

mr. R.P.A. (Roy) Van Cleef is een ervaren adviseur die instellingen in de publieke sector, zoals gemeenten, gemeenschappelijke regelingen, provincies etc., ondersteunt met het opzetten, implementeren en verbeteren van hun fiscale beheersing. Daarnaast is hij gespecialiseerd in de btw en het btw-compensatiefonds maar heeft ook affiniteit met andere belastingmiddelen.

Roy is sinds 2008 werkzaam geweest in verschillende financiële functies binnen de publieke sector. Hierdoor is hij in staat om samen met de klant de (interne) processen zo efficiënt en effectief mogelijk dienstbaar te laten zijn aan de doelstellingen van de organisatie. Op die wijze is er grip op fiscaliteit en kunnen (onaangename) verrassingen achteraf worden voorkomen.

Binnen Caraad houdt hij zich ook bezig met het ontwikkelen van fiscale digitale producten die bij onze klanten ingezet kunnen worden.

Bij twijfel belt u Digna of Jitske. Zij brengen u graag in contact met één van onze fiscale specialisten.

050 210 3640

Nieuwsbericht update loonheffingen

20 juli 2020

In dit nieuwsbericht geven wij u graag een update van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de loonheffingen. Let op bij een (arbo)vergoeding voor de inrichting van de thuiswerkplek: alleen onder voorwaarden onbelast! Sinds maart jl. werken meer werknemers vanuit huis. Hoewel met inachtneming van diverse veiligheidsmaatregelen bij diverse organisaties inmiddels weer deels op…

Lees verder

Hoge Raad: gemeente heeft volledig recht op bijdrage uit het BCF voor re-integratietrajecten en outplacement

13 juli 2020

Afgelopen vrijdag heeft de Hoge Raad een belangrijk arrest gewezen in de door Caraad gevoerde procedure voor de gemeente Barendrecht. De Hoge Raad oordeelt in navolging van de rechtbank en het gerechtshof dat de gemeente de btw die aan haar in rekening is gebracht voor de uitvoering van re-integratietrajecten volledig kan verhalen op het BTW-compensatiefonds (BCF).

Lees verder

Hoge Raad: btw-discussie omtrent exploitatie begraafplaatsen vermoedelijk nog lang niet begraven.

19 juni 2020

Vandaag heeft de Hoge Raad arrest gewezen in een lang verwachte procedure van gemeente Krimpen aan den IJssel (hierna: de gemeente), inzake de exploitatie van begraafplaatsen. De Hoge Raad oordeelt dat de gemeente bij de uitgifte van grafrechten geen overheidsbevoegdheden gebruikt…

Lees verder

Gemeentelijke en provinciale projecten met financiële bijdrage vanuit een ministerie? Tijdige beoordeling compensabele btw noodzakelijk voor correcte uitbetaling financiële bijdrage ministerie.

11 juni 2020

De afgelopen tijd hebben wij voor gemeenten en provincies meerdere malen projecten begeleid waarin een financiële bijdrage wordt verkregen vanuit een…

Lees verder
caraad-merk-en-payoff